Sag om matchfixing indledes mandag


Arkivfoto


Mandag formiddag indleder Københavns Byret den første danske straffesag om matchfixing i dansk fodbold.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

En af de tiltalte, en i dag 28-årig mand, er tiltalt for groft bedrageri.

Ifølge politiet har han i samarbejde med flere fodboldspillere fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010, ligesom han har informeret en filippinsk organisation om en af kampene. Det fik filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

Den anden tiltalte, en 26-årig mand, er tiltalt for at have spillet 10.000 kroner på udfaldet af 1. divisionskampen mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010.

Ingen af mændene ventes umiddelbart at tilstå, oplyser advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen, til Ritzau.

Den 28-årige mand har tidligere trukket en tilståelse tilbage efter at have set politiets udlægning af sagen i en såkaldt retsmødebegæring, hvor politiet krævede udbyttet fra spil på de to fixede kampe konfiskeret.

Fire fodboldspillere, som dengang spillede for Hvidovre, er involveret i sagerne. De er fortsat sigtet, men endnu ikke tiltalt, oplyser Per Justesen. Det samme gælder endnu en mand, som er sigtet.

Foruden Vejle-Hvidovre-kampen drejer det sig om opgøret mellem FC Hjørring og Hvidovre 24. oktober 2010.

I kampen mod Vejle fik den 28-årige mand sammen med fem andre sigtede mænd udbetalt omkring 600.000 kroner til deling efter at have spillet cirka 270.000 kroner på opgøret, hvor Hvidovre skulle tabe med minimum to mål. Hvidovre tabte 0-5.

Mod FC Hjørring skulle der scores minimum fire mål mod Hvidovre, hvilket sikrede den 28-årige mand og fem andre sigtede en udbetaling på omkring 300.000 kroner ved at spille for cirka 100.000 kroner. Hvidovre tabte kampen 2-4.

Den 26-årige tiltalte sikrede sig en udbetaling på omkring 18.000 kroner på Vejle-Hvidovre-kampen for de 10.000 kroner, han spillede for.

Både den 28-årige mand og den 26-årige mand risikerer fængselsstraf, hvis de kendes skyldige.

/ritzau/