Pirater er idømt 14 år for at ville kapre dansk skib


Arkivfoto


Danmark opgav at retsforfølge ni pirater for angreb på det danske skib Torm Kansas og gav dem 20.000 kroner i erstatning. De samme pirater er nu idømt 14 års fængsel på Seychellerne, oplyser forsvaret til Ritzau.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den ene af de ni somaliske pirater er under 18 år og har fået tre års fængsel ved domstolen på Seychellerne, hvor de otte andre hver har fået en straf på 14 år.

Frømænd fra krigsskibet Esbern Snare tog de ni pirater til fange 10. november 2013, efter at de havde forsøgt at kapre det danske fragtskib Torm Kansas i Det Indiske Ocean.

På det tidspunkt var det danske krigsskib Esbern Snare på piratjagt under Nato. Dansk politi blev indblandet i sagen om det danske skib, og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) sigtede somalierne for pirateri.

De blev varetægtsfængslet in absentia i Københavns Byret 23. november 2013, men blev senere løsladt af Østre Landsret og fik hver 20.000 kroner i erstatning, fordi de sad taget til fange på Esbern Snare for længe, inden de blev stillet for en dommer.

Derefter sejlede krigsskibet dem til Seychellerne. Under retssagen har 15 besætningsmedlemmer fra Esbern Snare vidnet mod de ni pirater. Rederiet Torm, der ejer Torm Kansas, er meget tilfreds med, at piraterne er blevet stillet for retten.

– Vi er rigtig glade for den indsats, som forsvaret og myndighederne på Seychellerne har gjort. At piraterne har fået en rettergang og er blevet dømt, har meget stor betydning for ikke mindst skibets besætning.

– Det er vigtigt for de søfarende, at det sker, for de lider ofte af psykiske men efter et angreb, siger teknisk direktør i rederiet Torm, Jesper S. Jensen, til Ritzau.

Det er første gang, at pirater bag angreb på danske skibe og bortførelse af danske søfolk er blevet retsforfulgt og sendt bag tremmer.

/ritzau/