Nyt parti i Danmark får liste Å


Arkivfoto


Alternativet er nu officielt blevet opstillingsberettiget til det kommende valg til Folketinget, oplyser partiet på sin hjemmeside.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det er sket, efter at Økonomi- og Indenrigsministeriet over de seneste dage har optalt alle vælgererklæringerne og altså er kommet frem til, at der er flere gyldige end de krævede 20.260.

Partiet får listebogstavet Å, hvilket betyder, at partiet kommer til at stå nederst blandt partierne på stemmesedlen, ligesom det kommer til at pryde valgplakaterne, når først valgkampen går i gang.

Der skal være valg til Folketinget senest 15. september i år.

I en meningsmåling, Voxmeter har lavet for Ritzau i uge 10, står Alternativet til 1,5 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag.

Med til historien hører det, at målingen er forbundet med en statistik usikkerhed på 0,7 procentpoint i såvel opadgående som nedadgående retning.

I andre målinger har partiet fået helt op til 1,7 procent af stemmerne. Det kræver mindst 2,0 procent af stemmerne at komme forbi spærregrænsen.

Alternativet er skabt af den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk.

Han blev minister i oktober 2011 i Helle Thorning-Schmidts (S) regering, men valgte at trække sig i december 2012 efter anklager om habilitetsproblemer i forhold til afholdelsen af en række arrangementer – anklager, han dog blev frikendt for.

I 2013 trådte han ud af De Radikale, som han havde tilhørt i mere end 15 år. Dråben, der fik bægeret til at flyde over var, at regeringen droppede øremærket barsel til mænd.

Men forud var gået flere sager, blandt andet om Danmarks bidrag i de internationale konflikter og flygtningeområdet, som Elbæk ikke længere kunne stå inde for.

Han blev først løsgænger, så partistifter.

Alternativets politiske program er blevet til på baggrund af borgernes ønsker:

En grøn bæredygtig omstilling af samfundet, lavere skat på arbejde, mere økologi, og så skal væksten ikke kun måles i økonomiske nøgletal, men i livskvalitet, glæde og trivsel.

/ritzau/