Medie: To betjente skudt i Ferguson


Arkivfoto, fra urolighederne i Ferguson august 2014

To politibetjente meldes ramt af skud og såret foran politistationen i den amerikanske by Ferguson. Det skriver Reuters. Nyhedsbureauet har oplysningen fra lokalavisen St. Louis-Dispatch. Oplysningerne er ikke officielt bekræftet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Der er ingen oplysninger om de to betjentes tilstand.

Et øjenvidne siger til CNN, at han tidligere så en betjent "overfalde" en af de demonstrerende. Og flere medier skriver, at der er hørt mellem fire og fem. Angiveligt fra et område "langt bag" de demonstrerende, oplyser CNN.

TV-stationen angiver antallet af demonstranter til "omkring" 100. Det rapporteres også, at skuddene var rettet mod politibetjentene.

LÆS OGSÅ: Se videoen: Her truer betjent med at skyde og dræbe demonstrant
LÆS OGSÅ: Ferguson: Demonstranter smadrer politibil
Skuddene blev affyret, da politistyrker konfronterede demonstranter, der havde samlet sig uden for politistationen i Ferguson, der er en forstad til St. Louis i delstaten Missouri.

Onsdag trak politichefen i Ferguson sig tilbage efter flere måneders pres og beskyldninger om racisme i politikorpset.

Siden en 18-årig sort teenager sidste sommer blev dræbt af en hvid betjent, har der gentagne gange været store demonstrationer i byen. Betjenten er siden blevet frifundet i drabssagen.

I sidste uge afleverede det amerikanske justitsministerium en rapport om urolighederne i Ferguson, der var udløst af nedskydningen.

Justitsministeriets rapport var stærkt kritisk over for politiet, der blev beskyldt for at tolerere en racistisk kultur i egne rækker.

Blandt andet blev den overvejende hvide politistyrke beskyldt for at udstede bøder i bunker til sorte borgere for at sikre penge i den kommunale kasse og for ikke at håndhæve lov og orden.

Det fremgik blandt andet af rapporten, at mange af politifolkene ikke kendte loven og heller ikke var interesseret i at følge den.

Tirsdag sagde den såkaldte city manager, den øverste embedsmand i Ferguson, sit job op i slipstrømmen på den kritiske rapport.

Rapporten har vakt stor opsigt i USA, fordi den peger på, at 50 år efter de amerikanske borgerrettighedslove, så er racisme fortsat dybt forankret i det amerikanske samfund.

/ritzau/Reuters