Milliardær-røver afslørede sig selv: Oplyste egen bankkonto


Coloplast-milliardær Niels Peter Louis-Hansen blev tvunget til at overføre 2,5 millioner kroner til røverens egen konto.

Den formodede gerningsmand bag et groft hjemmerøveri mod Coloplast-milliardær Niels Peter Louis-Hansen har efter alt at dømme afsløret sig selv.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det fremgår af retsbogen fra Retten i Lyngby, som Ritzau har fået aktindsigt i. Den afslørende oplysning optræder i et instruktionsbrev, som gerningsmanden udleverede til sit offer under røveriet.

LÆS OGSÅ: Hjemmerøveri mod rigmand: Truet til bankoverførsel på 2,5 mio. kr.
En 35-årig mand er mistænkt for søndag aften at have brudt ind i milliardærens hjem på Vedbæk Strandvej i Nordsjælland. Her udleverede han ifølge sigtelsen et brev med instrukser om at overføre 2,5 millioner kroner til en bankkonto.

Gerningsmanden satte trumf på truslerne ved at true milliardæren og hans hustru med en pistol, hvorefter bankoverførslen blev gennemført.

Af rettens kendelse fremgår det, at det kontonummer, som er angivet i instruktionsbrevet, tilhører den 35-årige mand.

Det underbygger ifølge dommer Tine Egelund Thomsen mistanken mod manden i en sådan grad, at der er grundlag for varetægtsfængsling i sagen. Det er altså den oplysning, som indtil videre er politiets vigtigste bevis mod manden.

Dommeren nævner i sin kendelse også, at oplysninger om mandens færden i Vedbæk omkring gerningstidspunktet underbygger mistanken.

Retsmødet, der fandt sted mandag eftermiddag ved Retten i Lyngby, blev holdt for lukkede døre, og derfor er det kun en mindre del af retsbogen, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Trods den sparsomme information fremgår det dog, at den 35-årige ikke tidligere har været straffet for kriminalitet.

Det fremgår også, at den sigtede lider af angst, og at han blandt andet derfor og på grund af forbrydelsens grovhed skal mentalundersøges.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi anser røveriet for et såkaldt egentligt hjemmerøveri.

Det vil sige, at gerningsmanden er trængt ind i hjemmet med det formål at røve - i modsætning til en tyveknægt, der bliver overrasket og bruger vold eller trusler.

Straffen for et egentligt hjemmerøveri er minimum fem års fængsel.

Ifølge det seneste årsregnskab fra Coloplast ejede Niels Peter Louis-Hansen ved udgangen af 2014 knap 21 procent af aktierne i selskabet. På baggrund af lukkekursen på Københavns Fondsbørs mandag svarer den ejerandel til 22,5 milliarder kroner.

Ifølge Berlingskes seneste oversigt over danske velhavere er Louis-Hansen-familien Danmarks næstrigeste kun overgået af Lego-familien Kirk-Christiansen.

/ritzau/