Rockere skyldige i mislykket millionrøveri


De tre mænd blev anholdt under en politiaktion d.9 september 2014. Hells Angels klubhus på Amager blev ransaget af politiet.

Tre mænd fra miljøet omkring Hells Angels er onsdag dømt for et røveri mod en vekselbutik på Vesterbro i København sidste sommer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Mændene forsøgte at røve 2,3 millioner kroner fra Merex på Vester Farimagsgade natten til 17. juli, fastslår Københavns Byret.

Men retten mener ikke, at der var tale om et særligt groft røveri, sådan som anklagemyndigheden havde påstået.

Den 44-årige Thomas Derry Nakaba straffes med fængsel i to år og ni måneder, og samme straf overgår den 32-årige Thomas Lind.

Derimod får Thomas Josic på 32 en straf, der er et år længere. Det skyldes, at han havde reststraf stående fra en tidligere dom.

LÆS OGSÅ: Hells Angels-rockere anholdt for røveriforsøg
De tre mænd blev anholdt under en politiaktion d.9 september 2014. Hells Angels klubhus på Amager blev ransaget af politiet.

LÆS OGSÅ: Personale bundet under røveri i København
Om natten d.17 juli sidste år blev et vindue til forretningen brudt op, og Thomas Lind gemte sig i forretningen i nogle timer.

Da en kvindelig ansat lukkede sig ind om morgenen, blev hun overfaldet af Lind.

Han greb hende om nakken og tvang hende ned på gulvet, hvor hun blev bagbundet med strips. Desuden fik hun tape for munden, fastslår byretten.

Men en anden ansat kom senere til og fik tilkaldt vagter, hvorefter Lind flygtede.

De tre mænd har nægtet sig skyldige under sagen. Josic og Nakaba har begge anket på stedet, mens Lind overvejer at gøre det samme.

Nakaba har en lang og broget fortid. En overgang var han med i det nazistiske miljø og blev dømt for at ville sende brevbomber.

Det kvindelige offer er tilkendt 9250 kroner for svie og smerte.

Gruppen brugte walkie-talkies under røveriet, som blev forberedt gennem længere tid, har anklagemyndigheden hævdet.

I retten mente senioranklager Jakob Buch-Jepsen, at røveriet var særligt groft på grund af bagbindingen af den kvindelige ansatte og andre omstændigheder, men retten har altså en anden vurdering.

/ritzau/