USA advarer om terrorfare i gigantisk indkøbscenter


Hans advarsler kommer efter, at den somaliske gruppe al-Shabaab har udsendt en video, hvor bevægelsen opfordrer til at foretage angreb på vestlige indkøbscentre. Arkivfoto

USA's sikkerhedsminister, Jeh Johnson, advarer om en mulig terrortrussel mod et af verdens største indkøbscentre.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Besøgende i Mall of America i den amerikanske delstat Minnesota skal udvise særlig forsigtighed, siger Johnson i flere interviews med amerikanske medier søndag.

Hans advarsler kommer efter, at den somaliske gruppe al-Shabaab har udsendt en video, hvor bevægelsen opfordrer til at foretage angreb på vestlige indkøbscentre.

Den militante gruppe nævner specifikt Mall of America i Minnesota, Oxford Street i London, West Edmonton Mall i Canada og to steder i Paris - Les Quatre Temps og Forum des Halles.

- Når som helst en terrororganisation opfordrer til angreb mod et specifikt sted, må vi tage det alvorligt, siger Jeh Johnson til CNN.

Minnesota har et betragteligt antal somaliske indvandrere, og amerikansk politi har tidligere været bekymrede for, om der kan ske en radikalisering blandt denne gruppe indvandrere, skriver Reuters.

Den amerikanske anklagemyndighed siger, at dusinvis af indbyggere fra Minneapolis-St. Paul området, mange af dem med somalisk baggrund, siden 2007 har rejst eller forsøgt at rejse udenlands for at støtte grupper som al-Shabaab eller Islamisk Stat.

Den amerikanske sikkerhedsminister understreger, at der ikke er efterretninger som tyder på, at der er specifikke angreb under opsejling. Senere tilføjede ministeriet for indenlandsk sikkerhed over for tv-stationen CNN, at der ikke er grund til at lade være med at tage til Mall of America.

Både det amerikanske indkøbscenter og West Edmonton Mall i Canada oplyser, at de har skærpet sikkerheden.

Al-Shabaab har taget skylden for det blodige angreb mod indkøbscentret Westgate i Kenya i 2013, hvor 67 mennesker blev dræbt.

/ritzau/Reuters