Turist kørt ned på Rådhuspladsen: Flugtbilist har meldt sig selv


Ulykken skete klokken 00.19, da en person blev ramt af en personbil i fodgængerfeltet mellem H.C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade.


En turist, der kort efter midnat blev ramt af en bil i en fodgængerovergang ved Rådhuspladsen i København, slap forholdsvist heldigt fra ulykken.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Umiddelbart vurderede politiet, at den tilskadekomne, en turist fra Israel, var så alvorligt kvæstet, at han var i fare for at miste livet.

– Det lignede en ulykke med dødelig udgang, men personen har ingen indre blødninger og slipper muligvis med et beskadiget knæ, siger Henrik Brix, vagtchef ved Københavns Politi, tidligt lørdag morgen.

LÆS OGSÅ: Fodgænger alvorligt kvæstet af flugtbilist på Rådhuspladsen
Ulykken skete klokken 00.19, da en person blev ramt af en personbil i fodgængerfeltet mellem H.C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade.

Hvem af parterne, der ignorerede rødt lys, er endnu ikke fastlagt.

Efter at have påkørt fodgængeren stak bilisten af fra stedet. Køretøjet, en mørk Opel Astra, blev efterladt i Tietgensgade ud for Tivoli, og fire personer i bilen blev set forsvinde i løb i retning mod Københavns Hovedbanegård.

– Føreren af bilen har nu indfundet sig på Station City. Han er meget brødebetynget og vil blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven, siger vagtchefen.

Først når bilisten er afhørt og en bilinspektør har undersøgt ulykkesbilen, vil politiet kunne sige mere om den endelige sigtelse.

Ulykken betød, at H.C. Andersens Boulevard i retning mod Amager var spærret for trafik i en times tid.

/ritzau/