Boko Haram angriber nigeriansk millionby igen


20.000 mennesker er flygtet fra Boko Haram i de seneste uger, og omkring 2000 er blevet meldt dræbt. Arkivfoto


Militante fra gruppen Boko Haram har indledt et nyt angreb på millionbyen Maiduguri, som er hovedstad i den nigerianske provins Borno, fortæller vidner i byen.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Angrebet blev indledt omkring klokken tre om natten, og søndag morgen har kampene stået på i den sydlige del af byen.

– Hele byen er lammet af frygt, siger en beboer i byen, Adam Krenuwa.

– Folk er bange for, hvad der vil ske, hvis Boko Haram besejrer sikkerhedsstyrkerne.

Militæret afværgede Boko Harams forsøg på at erobre byen i sidste uge. Den islamistiske gruppe vandt imidlertid kontrol over en militærbase og en anden by i området, også i sidste uge.

20.000 mennesker er flygtet fra Boko Haram i de seneste uger, og omkring 2000 er blevet meldt dræbt.

Nigeria er Afrikas største økonomi og har kontinentets største befolkning med omkring 175 millioner indbyggere.

De militante har gennem fem år forsøgt at destabilisere landet og kontrollerer store del af Borno og visse dele af nabodelstaterne Adamawa og Yobe.

Hærens manglende fremskridt i kampen mod bevægelsen er et stadigt større problem for præsident Goodluck Jonathan, som kæmper for at blive genvalgt ved præsidentvalget i næste måned.

Jonathan besøgte delstaten på en valgturné i sidste weekend, og oppositionskandidaten Muhammadu Buhari ventes til delstaten mandag.

Dele af det nigerianske militær har længe været mistænkt for at støtte eller samarbejde med Boko Haram, som sidste år dræbte anslået 10.000 af landets indbyggere.

Anklageren ved Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag er ved at undersøge de påståede massedrab, som Boko Haram menes at have begået.

Goodluck Jonathan er blevet beskyldt for at gøre for lidt for at gribe ind mod volden fra den sunnimuslimske jihadistgruppe.

/ritzau/AFP