Vanvid: Narkokartel massakrerede 43 unge mennesker uden grund


Plakat hvor de dræbte lærestuderende bliver efterlyst.

Den mexicanske regering fjerner nu den sidste tvivl om skæbnen for 43 lærerstuderende, der forsvandt for fire måneder siden.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

De studerende blev beordret dræbt af et narkokartel, der forvekslede de unge med medlemmer af en rivaliserende bande.

Indtil nu har den mexicanske regering holdt fast i, at de studerende "næsten" helt sikkert blev dræbt efter at være stødt sammen med korrupte politifolk i byen Iguala en fredag aften i slutningen af september sidste år.

LÆS OGSÅ: Mexicansk politikorps afvæbnet efter massedrab
Flere vidner har fortalt, at de så politifolk føre de studerende bort. Derefter blev de udleveret til medlemmer af en lokal narkobande, Guerreros Unidos.

- Der er ingen tvivl om, at de studerende mistede livet, siger justitsminister Jesus Murillo på en pressekonference.

Et bandemedlem har under afhøringer tilstået, at han fra en af sine bosser fik ordre til at henrette de 43 unge, der alle læste på en skole i nærheden.

LÆS OGSÅ: TV: Vrede demonstranter kaster molotovcocktails i Mexico
Ifølge efterforskningen mente de kriminelle, at de unge havde knyttet sig til en rivaliserende bande, og derfor skulle de ryddes af vejen.

Og gerningsmændene gik så grundigt til værks, at det næsten har været umuligt at identificere ofrene. Efter at have dræbt de studerende blev der sat ild til ligene, som derefter blev kastet i en flod.

Sagen udløste store protester og demonstrationer over hele Mexico og skabte også international fordømmelse af sikkerhedssituationen i landet samt voldsom kritik af præsident Enrique Pena Nieto.

LÆS OGSÅ: 11 lemlæstede lig dukker op nær mexicansk massakre
Den er også blevet berygtet som en illustration af sammenhængen mellem organiseret kriminalitet og politik, som ifølge manges opfattelse er et problem flere steder i Mexico.

Borgmesteren i Iguala er sammen med sin hustru anholdt som to af de hovedmistænkte i sagen.

/ritzau/Reuters