Syrien-krigere skal kunne dømmes for landsforræderi


Hvis man rejser fra Danmark og tilslutter sig Islamisk Stat og kæmper imod danske soldater, så mener jeg, at man begår landsforræderi siger justitsministeren. Arkivfoto

Justitsminister Mette Frederiksen (S) har tilsyneladende ombestemt sig i sagen om danskere, der rejser til Syrien og kæmper mod danske soldater.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Da lovforslaget om at sende danske fly i krig mod Islamisk Stat blev behandlet, ville regeringen ikke garantere over for de borgerlige, at danske statsborgere ville kunne dømmes for landsforræderi, hvis de angreb de danske styrker.

LÆS OGSÅ: Danske syrien-krigere efterlyst for terrorvideo på YouTube
Men det vil justitsministeren nu arbejde for kan ske, hvis det bliver aktuelt.

- Hvis man rejser fra Danmark og tilslutter sig Islamisk Stat og kæmper imod danske soldater, så mener jeg, at man begår landsforræderi.

- Jeg vil gerne sikre mig, at juraen kommer på plads, men det er mit klare politiske signal, siger Mette Frederiksen til DR.

LÆS OGSÅ: Erfaringer med nynazister skal hjælpe med syrien-krigere
Enden på den seneste uenighed blev, at man bad Straffelovrådet om at definere landsforræderi.

Det er endnu ikke sket, men justitsministeren vil nu presse på for en hurtigt svar.

Alligevel er Venstres integrationsordfører Martin Geertsen ikke helt tilfreds.

LÆS OGSÅ: Regeringen har snart strategi klar mod Syrien-krigere
- Problemet er, at det vil være utrolig vanskeligt for myndighederne at rejse sigtelse også i sager om landsforræderi. Derfor skal der mere til.

- De blå partier foreslår derfor, at alene ophold i terrorzonerne skal være ulovligt medmindre, at man har et lovligt ærinde, siger Geertsen i en pressemeddelelse.

/ritzau/