Nuttede koalaer forbrændt: Får luffe-hjælp fra hele verden


En koala har fået sine forbrændte poter forbundet med et par luffer af bomuld. Foto: Australian Marine Wildlife Research & Rescue

Omfattende skovbrande i det sydlige Australien har ikke kun haft konsekvenser for flere menneskers hjem. Også dyr har lidt under brandene, og det er blandt andet gået ud over koalaer, der har været tæt på flammerne.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

De grå pungdyr har dog fået hjælp fra hele verden i form af små hjemmesyede luffer, som koalaerne kan få om deres forbrændte poter.

Den Internationale Fond for Dyrevelfærd (Ifaw) opfordrede torsdag folk til at sy luffer af bomuld til de forbrændte koalaer, som ikke er de hurtigste dyr i verden og derfor ikke har kunnet flygte fra skovbrandene.

Siden da er tusindvis af luffer ankommet til Australien fra så langt væk som Storbritannien, USA og Rusland.

- Hvad der startede som en lokal kampagne, hvor vi kun bad om hjælp fra den australske befolkning, spredte sig globalt, siger Josey Sharrad fra Ifaw til ABC.

På sin hjemmeside skriver dyrevelfærdsorganisationen, at den seneste uge har "bekræftet troen på menneskeheden".

Også andre karakteristiske australske dyr er kommet til skade under de seneste brande, og derfor opfordrer Ifaw nu frivillige til at give en hjælpende hånd til vombatter og kænguruer, der er blevet forældreløse efter brandene.

Ifølge organisationen har ungerne brug for en erstatning for den pung, deres mor normalt ville holde dem i. Pungen er med til at holde ungen varm og beskyttet.

/ritzau/dpa