Styrtet AirAsia-flys anden sorte boks er blevet bjærget


Arkivfoto

Den anden sorte boks fra det AirAsia-fly, der forsvandt fra radaren få dage før nytår, er blevet bjærget og befinder sig nu på et skib fra den indonesiske flåde.

LÆS OGSÅ: Myndighed: Is fik AirAsia fly til at styrte
LÆS OGSÅ: Dykkere finder sort boks fra AirAsia-fly
Det oplyser Metrotv på baggrund af oplysninger fra Indonesiens transportministerium ifølge Reuters.

Ifølge ministeriet lykkedes det tirsdag dykkere at hente boksen, der optager kommunikationen i flyets cockpit mellem piloterne og kontroltårnet, op til overfladen.

Dermed er mysteriet om, hvorfor et AirAsia Airbus A320-fly styrtede ned i Javahavet med 162 mennesker om bord 28. december sidste år, formentlig tæt på at være løst.

Den første sorte boks, som indeholder data om flyets kurs på dets rute fra Indonesiens andenstørste by, Surabaya, mod Singapore, er tidligere blevet fundet og bjærget.

Myndighederne håber, at optagelserne er intakte, og at de kan afsløre årsagen til styrtet.

Begge bokse vil blive sendt til Jakarta, hvor oplysningerne vil blive analyseret. Dette kan dog vise sig at blive en tidskrævende proces.

- At downloade er let og tager muligvis en dag. Men at aflæse boksene er sværere. Det kan tage to uger til en måned, har Madjono Siswosuwarno, der er chef for udvalget for national transport, tidligere udtalt.

Man har endnu ikke modtaget nærmere oplysninger om de sorte bokses tilstand.

Indtil videre er 48 af de 155 passagerer og syv besætningsmedlemmer blevet bjærget. Mange af ofrene fra styrtet befinder sig formentlig fortsat i flyets kabine på havbunden.

Ofrenes pårørende har opfordret myndighederne at prioritere bjærgningen af deres familiemedlemmer.

/ritzau/