Politiet til stormturister: Træk jer væk


Lørdag var stormen Egon et stort tilløbsstykke for stormturister ved Tisvilde i Nordsjælland.

Nysgerrige borgere skal holde sig væk fra havneområder langs Limfjorden, så beredskabet kan få plads og ro til at arbejde med at pumpe vand væk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Sådan lyder den kontante melding fra Midt- og Vestjyllands Politi søndag, hvor vand stadig strømmer ind i byer langs Limfjorden, selvom stormen Egon er ved at lægge sig.

- Vinden er aftaget, og det har lokket mange borgere ud for at kigge på konsekvenserne af stormen.

- Der er meldinger om mange civile i havneområderne i henholdsvis Nykøbing Mors, Lemvig og i Skive, der går i vejen for beredskabets arbejde, skriver politiet.

###
###
###
Al trafik på havneområderne frarådes, og politiet beder borgerne om at trække sig væk.

Derudover fraråder Midt- og Vestjyllands Politi borgerne at gå tur på klitterne langs vestkysten.

Klitterne langs den jyske vestkyst er sandsynligvis underminerede i forbindelse med stormen. Det kan derfor være farligt at gå tur i klitterne, lyder det.

Desuden skriver politiet, at vandstanden i Skive kan risikere at nå op over et kritisk niveau i løbet af søndag eftermiddag.

I Lemvig, hvor omkring 145 borgere er blevet evakueret fra deres hjem på grund af den kraftigt stigende vandstand, pumpes der vand ud fra havneområdet, som er afspærret.

- Det er uvist, hvornår vandet er trukket så langt tilbage, at området kan genåbnes. Borgere med bolig i de berørte områder bedes derfor væbne sig med tålmodighed, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

/ritzau/ 72815, 71696, 72720,