Juleoverfald på Vesterbro: Politiker retter spørgsmål til ministeren


Sådan så Nanna Skovmand ud efter, at hendes kæreste og hende selv blev overfaldet ved Enghavevej juleaften.

Folketingspolitikeren fra dansk folkeparti, Martin Henriksen retter nu nogle spørgsmål til justitsministeren om det grove overfald juleaften på Vesterbro.

Like localeyes.dk på Facebook

Et kærestepar blev juleaften brutalt overfaldet på gaden ved Enghave Plads. Overfaldet skete lige foran deres gadedør, hvor de helt umotiveret blev overfaldet af store drenge med kæder.

LÆS OGSÅ: Juleaften: Kærestepar brutalt slået ned foran deres opgang
En 16-17 årig dreng antaster parret og virker meget aggressiv. Pludselig slår han manden i hovedet med en flaske. Manden forsvarer sig selv, men der kommer to til tre flere løbende for at hjælpe overfaldsmanden.

LÆS OGSÅ: Fucking voldsperkere: Facebook svømmer i racistiske kommentarer efter juleoverfald
Martin Henriksen er meget fortørnet over det grove overfald og stiller følgende to spørgsmål til justitsministeren:

1. Kan ministeren oplyse hvor langt politiet er i efterforskningen af overfaldet på et ungt kærestepar juleaften på Vesterbro?

2. Kan ministeren oplyse hvilke polititiltag, der er iværksat på Vesterbro i forhold til at sikre en højere grad af tryghed, og kan ministeren oplyse hvilke tiltag Københavns Kommune har iværksat med henblik på at forebygge kriminalitet, herunder voldskriminalitet, i bydelen?

Nanna Skovmand valgte at dele sin ubehagelige oplevelse på Facebook, hvor hun også lagde billeder af sig selv ud med et forslået ansigt.

Jeg tror virkelig, de vil slå ham ihjel. Jeg springer ind og prøver at få Mads væk. Det skulle jeg aldrig ha’ gjort… Den lille usle, kujonagtige dreng, der startede alt det her, skubber mig ned i asfalten med panden først. Herefter tæver han mig gentagende gange med jernkæden i baghovedet, og så sortner alt, skriver Nanna Skovmand om overfaldet i et opslag på Facebook.
Martin Henriksen mener at overfaldet er et resultat af en uansvarlig indvandringspolitik.
Han skriver følgende i en pressemeddelelse:

Martin Henriksen: En uansvarlig indvandringspolitik er skyld i blodigt juleoverfald.

Det er noget svineri, og jeg føler virkelig med kæresteparret, og jeg håber ikke at de føler, at jeg går over grænsen ved at forholde mig til sagen. Men jeg bliver nødt til at sige, at der går en direkte linje fra tidligere tiders slappe udlændingepolitik og til overfaldet, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Det er trist, at det er kommet så vidt, og jeg synes, jeg alt for tit hører om lignende sager, hvor uskyldige bliver truet og slået, bare fordi de tilfældigvis går på en bestemt gade eller i en bestemt bydel, siger Martin Henriksen.

Danmark førte i mange årtier og frem til 2001 en lempelig og dybt skadelig udlændingepolitik. Så fik vi ti år med en stram asyl- og familie-sammenføringspolitik. Nu er der blevet lempet igen. Og det er problemer og episoder som disse, der risikerer at komme mange flere af om ti og tyve år, fordi et bredt flertal i Folketinget ikke vil forstå hvor alvorligt det faktisk er, siger Martin Henriksen

Dele af landet virker som tabt land, og det burde få enhver til at løbe skrigende væk fra den førte udlændingepolitik, som denne regering har ført, og som også blev ført frem til 2001. Det her er et indvandringsproblem, og det skal vi se i øjnene, ellers kan vi ikke løse det, siger Martin Henriksen (DF)

Jeg ved godt, at jeg vil blive beskyldt for at slå politisk plat på en tragisk sag. Men det er ikke mit ærinde. Mit ærinde er alene at sige tingene, som jeg ser dem, og fakta er, at vi har taget imod rigtig mange mennesker, og vi kan ganske enkelt ikke rumme dem. Det her er et eksempel på at grænsen er nået. Dette ville være godt for de velintegrerede indvandrere og for os allesammen, hvis der i forhold til indvandringen kom et pusterum. Så vi kan bruge kræfterne på at integrerede dem, der er kommet. Men i forhold til denne sag, og overfaldsmændene, så håber jeg, at de bliver straffet hårdt og udvist, siger Martin Henriksen.

- Men uanset hvordan man ser på den konkrete sag og på samfundsudviklingen generelt, så tror jeg, at alle fornuftige mennesker tager afstand fra overfaldet. Det er ikke i orden, og både parret og alle andre fortjener, at politiet er tilstede og at der løbende er en kommunal indsats, som sigter på at gøre livet nemmere for lovlydige borgere. Derfor stiller jeg også en række spørgsmål i Folketinget, som forhåbentlig kan være med til at fastholde fokus på de udfordringer, der er i bydelen, siger Martin Henriksen.