Vintervejr: Her ligger der mest sne


Arkivfoto


Danskere med hang til sneklædte landskaber skal nyde udsigten, når de mandag morgen begiver sig udenfor.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

For et vejrskifte senere på dagen vil nemlig gøre indhug i snemængderne, der ifølge DMI nogle steder måler 15 centimeter og muligvis en smule mere lokalt.

– Meget af sneen begynder at forsvinde nu. I eftermiddag og aften (mandag, red.) begynder temperaturen at stige. Der, hvor der ligger mest sne, vil det selvfølgelig tage noget tid, men i Vestjylland får man op til seks grader i løbet af tirsdag, så her vil det gå hurtigt, siger vagtchef Frank Nielsen til Ritzau.

Han vurderer, at der de fleste steder ligger mellem to og seks centimeter sne

Politi og Falck melder om en del færdselsuheld natten til mandag. Især Midt- og Vestsjællands Politi melder om travlhed på grund af biler, der er kørt af vejen.

Og det er da også et af de områder, der har fået mest sne, lyder det fra DMI.

– Det er et bælte fra Midtsjælland op over det østlige Djursland til det østlige Himmerland og Vendsyssel, der har fået mest sne, siger Frank Nielsen.

Natten til mandag har der været særdeles koldt mange steder. I Sjælsmark var der sidst på natten -10,3 grader, hvilket er tæt på denne vinters kulderekord på -10,8 grader juledag i Roskilde.

Også i Aalborg har der være under 10 frostgrader natten til tirsdag.

Snevejret har indtil videre ikke givet store trafikale problemer, og politiet melder, at bilisterne de fleste steder har kørt efter forholdene.

/ritzau/