Hårde straffe til narkohandlere fra bandemiljøet


I forbindelse med efterforskningen faldt politiet den 17. januar 2014 lige under 30 kg amfetamin gravet ned i et skovstykke ved Belle, Stouby.

Fængsel i 12 år lød retten i Viborgs dom i dag til et 33 årig Black Cobra medlem og hovedmand i en stor narkosag, som Task Force Vest har optrævlet. Manden blev dømt for at have besiddet ca. 34 kg amfetamin med henblik på videresalg i perioden fra efteråret 2013 til den 25. februar 2014, hvor han blev varetægtsfængslet i sagen. Han blev også fortsat fængslet efter dommen og skal altså direkte til afsoning, når afgørelsen er endelig. Den dømte ankede dommen.

Like localeyes.dk på Facebook

Det 33 årige bandemedlem var ikke alene på anklagebænken i Viborg. Endnu et medlem af Black Cobra, en 23 årig mand, blev også dømt i sagen. Han blev fundet skyldig i, at have besiddet 4 kg amfetamin til videresalg og 4 kg hash, og det takserede retten til en straf på 6 års fængsel. Denne dømte har siddet varetægtsfængslet siden den 6. november 2013 og kan altså nu se frem til at tilbringe endnu nogle år bag tremmer. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om ham vil anke dommen.

Også et medlem af Hells Angles på 35 år blev dømt i retten i Viborg, for besiddelse af 5 kg amfetamin til videresalg. Han blev idømt 7 års fængsel. Han modtog dommen. Endnu et Bandidos medlem på 38 år blev dømt i sagen og det for besiddelse af en pumpgun. Straffen lyder på fængsel i 1 år og 6 måneder. Han blev løsladt efter dommens afsigelse, da han har siddet varetægtsfængslet siden 11. december 2013.

Under sagen skete der konfiskation af ca. 34 kg amfetamin og af den pumogun, der blev fundet hos Bandidos-medlemmet.

I forbindelse med efterforskningen faldt politiet den 17. januar 2014 lige under 30 kg amfetamin gravet ned i et skovstykke ved Belle, Stouby.

Sagen er efterforsket af Task Force Vest, der er er en særlig enhed, der proaktivt efterforsker rocker - og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier. En efterforskning hører hjemme i Task Force Vest inden for disse kategorier af kriminalitet, hvis den antages at være organiseret, overskride grænser mellem politikredsene og efterforskningen er fremadrettet.

Task Forcen er sammensat af medarbejdere fra Fyns politi og de jyske politikredse og decentralt organiseret med sektioner i hver af de nævnte politikredse. Task Force Vest har hovedsæde i Horsens og ledes operativt af politiinspektør Brian Olsen, Sydøstjyllands Politi.