Fandt 11 tons marihuana i bigballer: Måtte bestille lastbilskonvoj


Mandag gjorde politifolk store øjne, da de slog til mod en ejendom “et sted på Sjælland” og blandt andet fandt godt 88 liter hasholie og 11 ton knuste marihuanaplanter. Arkivfoto

Københavns Politi slog tirsdag til i en større aktion mod hashmarkedet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Der er flere anholdte, men politiet har ikke flere oplysninger på nuværende tidspunkt, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Afdelingen for organiseret kriminalitet udsender en pressemeddelelse senere onsdag.

Ved en anden aktion mandag gjorde politifolk store øjne, da de slog til mod en ejendom "et sted på Sjælland" og blandt andet fandt godt 88 liter hasholie og 11 ton knuste marihuanaplanter.

De 11 ton knuste planter, der var samlet i bigballer, fyldte så meget, at politiet måtte bestille tre lastbiler med anhængere til at køre dem væk. Det er dog uvist, hvor meget kraft der var i de 11 ton plantedele.

- Vi ved ikke, om det skulle bruges til at fremstille hasholie, eller om det allerede er brugt til det, forklarede vicepolitiinspektør Tom Struve fra specialsektionen i Københavns Politi til Ritzau.

- Derfor skal vi have undersøgt THC-indholdet i det, fortsatte han.

THC er det virksomme stof i hash og marihuana.

Men de 88 liter hasholie var mindst ligeså overraskende for politifolkene. THC-indholdet i olien er heller ikke fastslået endnu, men ifølge vicepolitiinspektøren skal man typisk gange mængden af olie med 10 for at omregne styrken til hash.

Det vil sige, at de 88 liter olie formentlig svarer til 880 kilo hash.

/ritzau/