Politiet advarer mod telefonopkald fra politiet


De er blevet ringet op af en kvinde, der har udgivet sig for at være fra Østjyllands Politi. Kvinden har oplyst om, at datteren, til den de ringer op til, har været impliceret i et færdselsuheld. Arkivfoto

Det lyder skørt, men der er en forklaring. Læs pressemeddelelse nedenunder fra Østjyllands Politi:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Østjyllands Politi har på det seneste modtaget en række opkald fra borgere, som har været udsat for følgende:

De er blevet ringet op af en kvinde, der har udgivet sig for at være fra Østjyllands Politi. Kvinden har oplyst om, at datteren, til den de ringer op til, har været impliceret i et færdselsuheld. Forklaringen er typisk, at hun skulle være kørt op bag i en polsk bil, hvori der sad et spædbarn. Barnet har fået kraniebrud, og den, der kaldes op til, kan undgå en retssag, hvis de betaler en kontant erstatning.

I mindst et af tilfældene er der blevet spurgt, om pågældende har kontanter derhjemme. I et af tilfældene kendte kvinden, der ringede op, både navnet på mor og datter. I flere tilfælde har det været ældre mennesker, der er ringet op til.

Der ringes op fra et hemmeligt nummer, hvorfor politiet er meget interesserede i at få det nummer, der skal ringes tilbage til.

Skulle man have været udsat for et sådant opkald allerede, eller skulle man blive udsat for det, skal man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.