Retten kender tiltalte i Danmarks største hackersag skyldige


Arkivfoto. Retten kender tiltalte i Danmarks største hackersag skyldige.


Det 30-årige tiltalte svensker Gottfrid Svartholm Warg og den 21-årige dansker JKT er blevet kendt skyldige ved Retten på Frederiksberg i hackersagen om indbrud i et stort dataanlæg hos CSC.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det er Warg, der er fundet skyldig i hacking af CSC’s såkaldte mainframe, mens JKT er kendt skyldig i medvirken til hacking.

Begge er kendt skyldige efter straffelovens paragraf 263, mens Warg også er kendt skyldig i henhold til straffelovens paragraf 291.

Fire nævninge og tre dommere mener, at Warg er skyldig. To nævninge stemmer for at frifinde Warg.

Straffen til Warg og JKT fastsættes senere torsdag eller fredag.

Foreløbig er senioranklager Maria Cingari tilfreds med rettens skyldkendelse.

– Jeg er umiddelbart tilfreds med skyldkendelsen, siger Maria Cingari, der glæder sig over, at det er lykkes at forklare dommerne de mange tekniske spørgsmål i sagen.

Ved hackerangrebene, der fandt sted i perioden april til august 2012, har hackerne fået adgang til forskellige offentlige registre, herunder CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

Helt nøjagtigt er der stjålet 246.490 registreringer fra politiets kriminalregister fordelt på 91.011 unikke personnumre.

På tidspunktet for hackerangrebet befandt Gottfrid Svartholm Wargs computer sig i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh.

Svenskeren har hele tiden medgivet, at hans computer blev brugt til hackerangrebet, men sagt, at computeren var fjernstyret, og at han dermed var uskyldig. Retten vurderer dog, at det er usandsynligt, at andre end Warg skulle have benyttet hans computer i forbindelse med hackingen.

JKT er kendt skyldig i medvirken til hacking. I februar 2012 chattede to personer, som retten altså nu fastslår var Warg og JKT. Her chattede de om muligheden for at bryde ind i et computeranlæg hos CSC.

Her skaffede JKT brugernavne og passwords på politibetjente, der kunne bruges i forbindelse med den ulovlige indtrængning i CSC.

CSC har krævet cirka fem millioner kroner i erstatning fra de to tiltalte.

Retssagen blev indledt 2. september, men inden det havde de to tiltalte været i politiets varetægt i henholdsvis 15 og 10 måneder.

Tilbage i juni 2013 blev JKT anholdt i en lejlighed på Østerbro i København, mens Warg blev udleveret fra Sverige og varetægtsfængslet i november 2013.

Det svenske computergeniet Warg er tidligere dømt for it-kriminalitet i sit hjemland.

/ritzau/