Google-chef: Slår verdensrekord med spring fra 41,4 kilometers højde

Mange husker måske, da den østrigske vovehals Felix Baumgartner for knap to år siden sprang ud fra 39 kilometers højde i et stort anlagt spring. Alverdens medier transmitterede direkte fra verdensrekordforsøget, der endte med at blive en succes.

LÆS OGSÅ: Helte går ikke med ble
Men nu er Baumgartners rekord slået med næsten 2,5 kilometer, efter at Google-direktøren Alan Eustace under knap så stor bevågenhed natten til lørdag sprang fra 41.419 meter over den amerikanske delstat New Mexico.

En heliumballon fragtede 57-årige Eustace den lange vej op i stratosfæren, før han iført specialdragt løsnede sig fra ballonen. På vej mod Jordens overflade nåede han en hastighed på 1320 kilometer i timen, hvilket var nok til at bryde lydmuren.

Det er dog en smule under den fart, som Felix Baumgartner nåede, da han med 1357,6 kilometer i timen også satte verdensrekord i højeste hastighed under frit fald.

Men det går Eustace, der er uddannet pilot og dyrker faldskærmsudspring, ikke så meget op i.

- Det var fantastisk. Det var smukt. Man kunne se rummets mørke og atmosfærens lag, hvilket jeg aldrig har set før, siger Alan Eustace.

Han udløste sin faldskærm i 5,5 kilometers højde og kunne nyde det sidste kvarter af springet i et mere roligt tempo.

- Jeg har altid overvejet, om man kunne lave et system, der vil tillade mennesker at udforske stratosfæren lige så nemt og sikkert, som man kan udforske havet, siger Eustace.

- Jeg håber, at vi har tilskyndet andre til at udforske denne del af verden, som vi ved så lidt om, tilføjer han sikkert tilbage på Jorden.

/ritzau/dpa