Ingen udsigt til vinter

Det er den sidste weekend i oktober, og natten til søndag går vi bort fra sommertid. Det betyder, at urene skal stilles en time tilbage.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Men selv om justeringen af urene normalt er et signal om, at vi går et koldt halvår i møde, viser vejret i weekenden ingen tegn på det, fortæller meteorolog Jørn Thomsen fra DMI.

- I weekenden bliver det mildt i luften og udendørsvejs. De fleste steder bliver det tørvejr med enkelte solstrejf, lyder meldingen fra Jørn Thomsen til Ritzau.

Langt de fleste telefoner og moderne ure stiller nu til dags automatisk tiden tilbage. Men skulle man have et gammelt bornholmerur stående i udhuset, der skal stilles manuelt tilbage, kan man nøjes at iføre sig pyjamas.

- Natten til søndag bliver det omkring 10 grader. Det er lidt varmere, end vi er vant til på årstiden. Normaltemperaturen for hele døgnet i hele oktober ligger jo omkring de 10 grader, så at have nattemperaturer i slutningen af oktober på 10 grader er rigtig pænt, siger Jørn Thomsen.

Men før den milde weekend, skal Danmark igennem et vådt døgn fredag aften og først på lørdagen.

- Vi får et rigtig regnvejr ind over landet, som vi skal trækkes med i aften- og nattetimerne og lørdag formiddag især i de østlige egne. Men ellers får vi en del solskin i Nord- og Vestjylland i løbet af lørdagen.

Vendsyssel, der i sidste uge fik så meget regn, at jorden ikke kunne suge mere, kan se frem til en omkring 10 millimeter regn i forbindelse med regnvejret.

Visse steder i Vestjylland kan der falde op til 20 millimeter frem til lørdag morgen, lyder meldingen fra DMI.

Den gode nyhed er dog, at det lune vejr, som kommer til at præge weekenden, ser ud til at fortsætte hele næste uge og dermed ugen ud.

Med to måneder til juleaften er der foreløbig ikke noget tegn på frost og sne i prognoserne.

/ritzau/