Avis: Danmark får 2,4 milliarder fra EU


Arkivfoto


En ny regnemetode i EU-systemet falder ud til fordel for blandt andet Danmark, som bliver 2,4 milliarder rigere om lidt over en måned, viser dokumenter fra EU-Kommissionen, som avisen Financial Times fremlægger.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Årsagen skal findes i, at den europæiske union er begyndt at udregne landenes bruttonationalprodukt på en ny måde, så man ifølge avisen medregner “mere skjulte” indtægter.

Det betyder, at landenes EU-kontingent, der er beregnet på baggrund af deres bruttonationalprodukt, skal justeres.

Ifølge den britiske avis er der tale om en justering for perioden 1995-2003, og beløbene er ifølge EU-Kommissionen ikke endelige.

De præcise beløb vil blive kommunikeret til medlemslandene på “den første arbejdsdag i november,” og justeringen bliver effektueret 1. december.

Den store taber i regnestykket er Storbritannien, som ifølge avisen står til at skulle tilbagebetale et beløb svarende til 15,8 milliarder kroner.

Den ny regnemetode er ikke udtryk for, at Danmark på bundlinjen får 2,4 milliarder tilbage, da der er tale om en blandt flere årlige justeringer.

Hvis Storbritannien er den store taber af regneøvelsen i Bruxelles, så må Frankrig få titlen som vinder.

Den kriseramte franske økonomi bliver en milliard euro rigere, svarende til 7,5 milliarder kroner.

EU’s afgående kommissionsformand, José Manuel Barroso, blev på et pressemøde ved afslutningen af førstedagen af et EU-topmøde i Bruxelles konfronteret med tallene.

Han svarede, at han ikke er bekendt med, at der skal sendes en ekstraregning til Storbritannien.

– Det er første gang, at jeg hører om det. Jeg er ikke blevet informeret, så jeg vil ikke kommentere den sag, sagde Barroso.

/ritzau/