Soldat skudt foran det canadisk parlament


En soldat blev skudt ved et krigsmindemærke

Parlamentsbygningerne i Canadas hovedstad, Ottawa, er lukket af, efter at der er blevet affyret skud tæt på bygningerne ved et krigsmindesmærke.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Øjenvidner siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at en soldat er såret af skuddene.

Efter at have skudt soldaten ved mindesmærket blev den formodede gerningsmand set løbe hen imod parlamentsbygningerne og ind i den største af dem, hvor han affyrede omkring 30 skud, siger flere vidner.

Ifølge politiet i Canada er den mand, som er mistænkt for at have affyret skuddene, kørt væk fra stedet i en bil og stadigvæk på fri fod.

Den canadiske premierminister, Stephen Harper, er ikke kommet noget til under episoden og har forladt parlamentet, som nu er omringet af politi og lukket af i en såkaldt lockdown. Flere parlamentsmedlemmer skriver på Twitter, at de er i sikkerhed, men alligevel bekymret.

Skudepisoden finder sted to dage efter, at en 25-årig formodet militant islamist kørte to canadiske soldater ned på en parkeringsplads i Quebec-provinsen. Den ene soldat mistede livet.

Tirsdag hævede Canada sit terrorberedskab fra "lavt" til "middel" på grund af en stigning i aktiviteten blandt radikale grupper som eksempelvis Islamisk Stat og al-Qaeda, oplyser en talsmand for regeringen.

Talsmanden sagde dog, at det ikke var et udtryk for en specifik trussel.

/ritzau/Reuters