Hundelufter finder kæmpeslanger i skov


Arkivfoto


En mand fik sig noget af en overraskelse, da han opdagede en pose og en papkasse, som bevægede sig i Vesterskov ved Præstø på Sydsjælland.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Inde i posen og kassen fandt han nemlig seks store slanger. Heraf tre kongeboaer og tre tæppepytoner. De tre tæppepytoner er over to meter lange.

Vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi siger til Ritzau, at slangerne nu er på vej i trygge omgivelser.

– De kan ikke leve i den danske natur, så de kommer ned i ordentlige omgivelser. De er lige nu på vej til Krokodille Zoo ved Eskildstrup på Falster, så vi er heldigvis ikke kommet i besiddelse af dem.

– Manden, som luftede sin hund, da han fandt dem, har slanger derhjemme, men slangerne var alt for store til, at han kunne have dem dér, siger vagtchefen.

Politiet har endnu ikke hørt fra nogen, der savner slangerne.

– Hvis vi ikke finder frem til en ejer, så må vi yderste konsekvens aflive dem, men vi håber på, at vi kan give dem bort til nogen. Det er vores lokalpoliti, som skal løbe dem op i morgen, siger Søren Østervig.

Lokale beboere skal dog ikke frygte, at der er flere store slanger i området.

– Vi formoder ikke, der er flere slanger, for det ser ud som om, at de har hørt sammen i papkassen og posen, siger vagtchefen.

/ritzau/