Nykøbing F: Fængsling af menneskesmuglere


Arkivfoto

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i en tid efterforsket en sag om organiseret menneskesmugling og slog i sidste uge til mod en lejlighed i Nykøbing F. Her blev der skjult tre mænd, der angiveligt alle er syriske statsborgere og som opholdt sig illegalt i Danmark.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

De tre mænd blev anholdt. Lejlighedens beboere, en mand og en kvinde - ligeledes af syrisk herkomst, blev også anholdt og sigtet for medvirken til menneskesmugling ved at have skjult de tre mænd i lejligheden.

Den formodede bagmand til den organiserede menneskesmugling blev kort efter anholdt i en anden lejlighed i Nykøbing F. Han er også af syrisk herkomst og er sigtet for menneskesmugling efter straffelovens § 125a, der kan give op til 8 års fængsel. Han blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i Nykøbing F, hvor han blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Den varetægtsfængsledes hustru, der også er syrisk statsborger, blev anholdt dagen efter, da hun kom tilbage fra udlandet. Også hun blev sigtet for menneskesmugling og varetægtsfængslet i 4 uger.

Endelig blev en syrisk mand med bopæl i Nordvestsjælland i dag anholdt til sagen. Han er som de andre sigtet for menneskesmugling og blev i eftermiddag ved retten i Nykøbing F fængslet i 3 uger.

- Der er efter politiets opfattelse tale om et velorganiseret netværk, der har stået for flere indsmuglinger og har tjent store penge på folk i nød, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Efterforskningen er et resultat af den prioriterede indsats som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har forankret i Udlændingekontrolafdelingen i Maribo og i Efterforskningsafdelingen for Organiseret kriminalitet.