1-1-2 indrømmer: Fejl at 12-årig blev nægtet ambulance


Der blev ikke sendt en ambulance til den 12-årige, hvilket var en fejl, indrømmer Akutberedskabet. (Arkivfoto)

Der skulle have været sendt en ambulance af sted til en 12-årig dreng, som var faldet om i rabatten på Amager Landevej med stærke mavesmerter, indrømmer Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden ifølge nyhedsbureauet Ritzau torsdag.

Det var nødvendigt at køre drengen til Amager Hospital i en privatbil og han blev derefter akut overflyttet først til Hvidovre Hospital og så til Rigshospitalet. To dage senere døde han af en uopdaget kredsløbssygdom.

Sagens forløb strækker sig over flere dage og involverer flere dele af sundhedsvæsnet, blandt andet flere hospitaler, så der forestår et større udredningsarbejde blandt de involverede parter, men det ligger dog fast, at man i første omgang afviste at sende en ambulance til den 12-årige.

- Men det er desværre begrænset, hvad vi lige nu kan fortælle, lyder det fra Jan Nørtved Sørensen, enhedschef i Akutberedskabet i Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse torsdag.

Jan Nørtved Sørensen indrømmer dog også, at det havde været rimeligt at sende en ambulance.

- Normalt lægger 12-årige sig ikke ned på vejen med ondt i maven, mens de er ude at løbe på løbehjul. Han har heller ingen pårørende eller familie med sig, og det er en anden ting, der skal få en til at tænke, at det må vi ud og se på, så det er ikke godt håndteret fra vores side, siger Jan Nørtved Sørensen.

Konklusionerne af undersøgelsen vil være tilgængelig for offentligheden. Selve analysen er dog fortrolig, da den indeholder personfølsomme oplysninger.

Tidligere på ugen måtte Region Hovedstaden erkende ikke at have fulgt procedurerne, da en ambulance først efter det tredje opkald fra bekymrede borgere blev sendt af sted til en hjemløs mand, som nåede at dø ved Amagerbro Metrostation før en ambulance omsider nåede frem.