YouTube-film med nøgenbadere koster bøde


Arkivfoto


Fem nøgenbadende mænd på en strand provokerede en familiefar så meget, at han endte med at filme dem og lægge klippet på YouTube under titlen “Liderbasser”.

Retten i Næstved har torsdag idømt manden 20 dagbøder a 250 kroner for krænkelsen.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det var i juli 2013, at den 45-årige mand optog klippet med mændene, der badede nøgne på stranden ud for Klintegårdsvej på Enø.

Den 45-årige mand var i sommerhus med sin familie, da sagen, som er blevet omtalt i medierne som “numsesagen, begyndte.

Dagen før den filmede episode var manden på vej til stranden for at bade sammen med sin kone og sine to døtre, som dengang var otte og 11 år gamle. Her støder familien på de fem mænd, som skal til at nøgenbade.

Synet af mændene uden tøj får ifølge den 45-årige mand hans ældste datter til at føle ubehag.

– Jeg mener, de er en stor gruppe – og jeg føler mig krænket på min datters vegne, fordi jeg ser hendes reaktion. Jeg beder dem pænt, om de ikke vil tage håndklædet omkring sig, mens de går ud, så det hele ikke svinger rundt foran mine børn, har manden tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Men det afslog nøgenbaderne, og dagen efter tager den 45-årige mand atter ned til stranden og filmer de nøgne mænd, der igen er ude at bade.

Bagefter lagde han optagelserne på YouTube og Webtv.dk under titlerne “Perversesvin” og “Liderbasser”.

Senere i forløbet har den 45-årige mand dog fortrudt sin handling.

– Jeg fortryder den video. Der gik jeg over grænsen. Jeg vil ikke tage ansvar for hele sagen, men jeg vil gerne stå ved, at det ikke var smart at råbe de ting, jeg gjorde.

– Og jeg vil gerne understrege, at jeg intet har imod nøgenbadere. Jeg synes blot, at de kunne tage hensyn til, at der står en 11-årig pige og bliver generet af deres nøgenhed, har den 45-årige tidligere sagt til Ekstra Bladet.

/ritzau/