15-årig anholdt for drab: Forsøgte at købe sexlegetøj på 77-åriges kreditkort

En dreng på kun 15 år er mandag blevet anholdt for drabet på den 77-årige Else Johannesen i Lemvig, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Kvinden blev lørdag kort før klokken 10 om formiddagen fundet død i sin lejlighed, da en hjemmehjælper kom forbi.

Politiet fandt med det samme dødsfaldet så mistænkeligt, at man tilkaldte teknikere og en retsmediciner. Ved den efterfølgende obduktion af kvinden blev det slået fast, at hun var blevet kvalt.

Sidst, Else Johannesen blev set i live, var fredag aften klokken 20.15, da hun havde besøg af en veninde. Derfor bad politiet folk, der havde bemærket noget usædvanligt i området fra fredag aften til lørdag formiddag klokken 10, om at henvende sig.

Desuden viste det sig, at offerets pung manglede i lejligheden, og i et forsøg på at finde den indsamlede politiet omkring 30 affaldscontainere i Lemvig.

Tidligere mandag fortalte politikommissær Jørgen Lauritsen til Ritzau, at man havde fået en del henvendelser.

- Henvendelserne er typisk gået på to ting. Den ene er den pung, som vi mangler. Den anden er afvigelser fra normalbilledet i den periode.

Ved 13-tiden mandag eftermiddag anholdt politiet så en 15-årig dreng, der sigtes for drabet. Han vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, og politiet vil ikke oplyse yderligere, før grundlovsforhøret er afholdt.

Derfor er det ikke muligt at få oplyst, hvad der har ført til anholdelsen af den 15-årige, eller hvordan han stiller sig til sigtelsen.

Men ifølge tv2.dk var det tilsyneladende et forsøg på at bruge Else Johansens kreditkort til at købe sexlegetøj på nettet, der førte politiet på sporet af den 15-årige.

- Vi blev ringet op af politiet i dag (mandag, red) ved 11-tiden. De sagde, at de kunne spore, at nogen havde forsøgt at bruge den 77-åriges kreditkort i vores webshop, siger indehaveren af sexshop.dk Michael Peter Hansen til tv2.dk og fortsætter:

- Vi har nu givet dem ip-adressen og de andre oplysninger, som vi registrerede om ham, der forsøgte at handle hos os. Det gælder både navn og adresse.

Ifølge Michael Peter Hansen blev kreditkortet brugt til at forsøge at købe et stykke sexlegetøj til 1839 kroner. Købet på hjemmesiden blev ifølge indehaveren forsøgt gjort klokken 04.50 - hvilket er omtrent fem timer inden, at hjemmehjælpen fandt den dræbte Else Johannesen.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi, der mandag har anholdt en 15-årig dreng i sagen, ønsker man ikke at bekræfte historien.

/ritzau/