Kæmpebølge skaber panik på dansk strand


Legende børn og solbadende forældre fik sig tirsdag lidt af et chok på stranden Den Permanente i Aarhus.

Like localeyes.dk på Facebook

Det der ellers havde været en stille og rolig dag på den aarhusianske strand, udviklede sig pludseligt til et kaos af grædende børn og forældre, der desperat forsøgte at bjerge tasker og strandhåndklæder.

To kæmpebølger skyllede nemlig pludseligt op på stranden, skriver stiften.dk.

Ingrid Sejerøe-Olsen var blandt strandgæsterne, der pludselig måtte tage benene på nakken.

– Den første bølge kom som en total overraskelse for alle. Jeg vil vurdere, at omkring en tredjedel af stranden var helt oversvømmet. Jeg husker især en lille dreng, der nærmest var i panik. Han græd og græd og blev ved med at græde, selv da han sad i sin fars favn, siger hun til Stiften.dk.

Ifølge de to livreddere, Asger Winther og Ditte Damgaard, der tirsdag var på arbejde på Den Permanente, er det anden gang i juli, at stranden bliver oversvømmet af en kæmpebølge. Bølgerne bliver ifølge livredderne rejst af Mols-Liniens hurtigfærger under anløbet fra Aarhus Havn.

Ifølge Ditte Damgaard nåede tirsdagen bølge næsten helt op til livreddertårnet, der ligger godt 30 meter fra kystlinjen.

– Vi sad oppe i tårnet og fik travlt med at komme ned. Da vi var nede, ramte bølge nummer to. Alle havde travlt med at komme væk, og vi havde travlt med at sikre vores udstyr, der lå på stranden, siger hun til Stiften.dk.

På stranden befandt sig nemlig livreddernes stole og surfbrædder, som strandgæster godt kunne slå sig på, hvis de blev skyllet ind i dem. Samtlige strandgæster slap dog med forskrækkelsen.

Newspaq