Lars Løkke stopper som formand for GGGI


Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, træder tilbage som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, inden oktober i år. Det bekræfter Venstre i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Løkke træder tilbage, inden Folketinget samles igen efter sommerferien.

Den tidligere statsminister deltager torsdag og fredag i et møde i hovedkvarteret i GGGI i Sydkoreas hovedstad, Seoul. Siden 2012 har Lars Løkke Rasmussen været formand for den danskstøttede organisation efter opfordring fra den danske regering.

– Jeg er meget tilfreds med den udvikling, GGGI har gennemgået, siger Lars Løkke Rasmussen i pressemeddelelsen.

– At transformere GGGI fra en sydkoreansk ngo til en international organisation har været langt mere omfattende og udfordrende end ventet, men med ansættelsen af Yvo de Boer som direktør er det arbejde, som jeg blev udpeget til at gøre, færdiggjort, siger han.

Lars Løkke påpeger, at han efterlader “en stærkere og mere solid organisation, der er styrket økonomisk”.

Engagementet i GGGI har ikke just været en vindersag for Venstre, der forbereder sig til næste valg. I efteråret undskyldte Løkke på næsten fire timer langt pressemøde, at han havde fløjet flere gange på første klasse som GGGI-formand.

Ifølge Politiken orienterede Løkke Rasmussen for nylig i sit indledende indlæg på Venstres meget omtalte hovedbestyrelsesmøde i Odense om formandsposten, at han ville trække sig fra GGGI før tid for at kunne koncentrere sig 100 procent om at være formand i Venstre.

– Vi har et folketingsvalg lige rundt om hjørnet, og jeg vil nu fokusere kræfterne fuldt ud på den hjemlige danske politiske dagsorden, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, vidste, at Løkke ville stoppe som GGGI’s formand, men vil ikke kommentere hans beslutning, oplyser han til Ritzau.

Efter Løkkes seneste bilagssag om 152.000 kroner fra Venstre til at købe hans tøj aftalte Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen at skrinlægge den forventede kamp om formandsposten. Det skete ved Venstres ekstraordinære hovedbestyrelsesmøde.

Internt i Venstre har han ifølge Politikens kilder tilkendegivet, at rejsen til Seoul bliver hans sidste i rollen som GGGI-formand.

/ritzau/