Ingen automatvåben i islamisk kulturhus – men to macheter

Københavns Politi fandt ingen håndvåben eller automatvåben i forbindelse med en ransagning af et islamisk kulturhus med en moské i Københavns nordvestkvarter. Det oplyser politiets centrale efterforskningsleder, Kenneth Jensen.

- Vi er færdige derude med ransagningen, og de fire anholdte fra i går (fredag, red.) aftes vil blive afhørt og herefter løsladt. Der er ikke fundet våben derude, siger han til Ritzau.

Politiet uddyber i en pressemeddelelse, at man under ransagningen fandt et lovligt luftgevær, en ulovlig foldekniv samt to macheter.

De to store jungleknive bliver dog betragtet som hittegods.

Fire personer har været anholdt i sagen, men det er kun to af de anholdte, der bliver sigtet for overtrædelse af våbenloven, oplyser Københavns Politi.

Den ene er sigtet for besiddelse af den ulovlige foldekniv, og den anden er sigtet for at være i besiddelse af en tåregasspray og en peberspray, som politiet fandt på mandens bopæl.

Alle de fire anholdte er nu løsladt.

Det var et vidne, der fredag aften kontaktede Københavns Politi og fortalte, at vedkommende havde set, at der blev båret våben ind i bygningen på Ørnevej 37 i København nordvestkvarter. Men ransagningen afslørede som sagt ingen våben relateret til anmeldelsen.

/ritzau/