Løkke foran et massivt presseopbud: Venstre betalte – jeg havde ikke råd

Lars Løkke Rasmussen giver nu en del af forklaringen på, hvorfor Venstre betalte tøj for 152.000 kroner for ham fra december 2010 til september 2011.

Like localeyes.dk på Facebook

Venstres formand havde ganske enkelt ikke råd til at betale for de pågældende habitter, sko og underbukser, skriver Ekstra Bladet.

- Der var et ønske om en markant oprustning af min garderobe - også ud over et niveau, som jeg lige spontant havde råd til. Det er derfor, der er disponeret på den måde, som der er blevet, siger Lars Løkke Rasmussen på vej ind til tirsdagens skæbnemøde i hovedbestyrelsen.

- Når der er købt tøj til mig i en situation og på det tidspunkt, hvor jeg blev formand, og hvor partiet har haft udlæg, er det, fordi min privatøkonomi ikke havde en robusthed til at kunne lave det, der skulle til, siger han.

Løkke gav sig god tid til at svare på spørgsmål, før han gik ind til hovedbestyrelsesmødet, og i mere end 20 minutter stod han til rådighed for pressen.

Hans fremtid som formand for partiet skal diskuteres som følge af vælgerlussingen ved det nylige valg til EU-Parlamentet, hvor Venstre stod tilbage med to mandater.

Han påtog sig ansvaret for valgnederlaget, som er kommet, efter at Løkke over de seneste uger har været i fokus for netop det pågældende tøjkøb, samt det faktum, at partiet har betalt for en rejse til Mallorca for hans kone og ene søn.

Dertil kommer, at partiet har betalt for, at han har kunnet ryge på hotelværelser, hvor der ellers har været rygning forbudt.

Løkke forklarede ligeledes, at han har en repræsentationskonto hos Venstre på 100.000 kroner årligt, og at han sidste år brugte 52.000 af de pågældende penge.

/ritzau/