Tidligere Venstre-minister: Mere mistillid til Løkke end nogen kan bære

Venstres tidligere videnskabsminister Helge Sander peger på Kristian Jensen som ny formand for det liberale oppositionsparti.

- Der er intet alternativ. Kristian Jensen er både den rigtige og den eneste, der kan overtage posten efter Lars Løkke Rasmussen. Han er ikke alene næstformand, men har også en kolossal opbakning i hele landet, siger Helge Sander til DR Midt & Vest.

- Det gør mig ondt at gå imod Løkke, men jeg mener, situationen er sådan, at der er mere mistillid til Løkke, end nogen formand kan leve med. Og de værdier og politiske forhold, der er kommet frem de seneste uger, har jeg svært ved at støtte, siger han.

Han undrer sig over, at Venstre i Herning officielt bakker op om Lars Løkke Rasmussen som formand, allerede inden partiets hovedbestyrelse mødes tirsdag eftermiddag til et krisemøde, som partiformanden selv indkaldte til efter partiets nederlag ved EU-parlamentsvalget.

- Lars Krarup kan jo frit udtale sig som borgmester for Herning, men kommuneforeningens udmelding om støtte til Løkke overrasker mig, for det er en helt andet holdning, jeg oplever, når jeg taler med folk, siger han om stemningen blandt baglandet i sin hjemby.

Helge Sander fortæller, at han har talt med mange Venstre-folk i Herning, som mener, at Lars Løkke Rasmussen umuligt kan fortsætte med den kritik, som har ramt ham efter de seneste sager om blandt andet partifinansieret tøjkøb og en familierejse til Mallorca.

- Det overrasker mig meget, at kredsen fortsat støtter Løkke officielt. Jeg har talt med i hvert fald 100 mennesker om sagen og mindst 90 har udtrykt, at de ikke længere vil have Løkke som formand, siger Helge Sander.

Han mener derfor, at det står i skærende kontrast, når Herning-kredsen officielt bakker op om Løkke.

- Jeg har siddet i hovedbestyrelsen i 20 år, men gør det ikke længere. Derfor er det også vigtigt at understrege, at jeg i dag blot er en privatperson, siger Sander, der var minister frem til februar 2010, da Løkke som statsminister gennemførte sin første rokade.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq