Så kom sommeren – en uge i vente med masser og sol


Temperaturer på omkring og lidt over 20 grader, en hel del sol og ikke ret meget regn. Sådan lyder overskrifterne på denne uges vejr, der dermed giver god mulighed for at nyde årets første sommeruge i haven eller på altanen.

– Det bliver pænt hele ugen. Det er lidt blandet, men for det første bliver det lunt, men der er to dage, der skiller sig lidt ud, siger vagthavende meteorolog Bill Vejdegren.

Han peger på, at temperaturen på ugens hverdage ligger på mellem 20 og 23 graders varme. Undtagelserne er tirsdag og torsdag, der bliver lidt vådere og køligere end de øvrige dage, hvor der ellers kun vil komme ganske få, lokale byger.

– Tirsdag kommer der nogle flere skyer ind øst fra, og der er mulighed for regn og byger – især på Bornholm. Det bliver en lille smule køligere, det vil sige 18-20 grader om dagen, lyder det fra meteorologen.

Når der torsdag skal fejres grundlovsdag, er det også en god idé at have paraplyen ved hånden.

– Torsdag passerer et regnvejr fra sydvest. Det betyder, at der en overgang kommer skyer, så kommer der regn, og derefter klarer det op igen på bagsiden, siger Bill Vejdegren.

Regnen begynder først på dagen i det sønderjyske, hvorefter det altså klarer op. I København bliver formiddagen fin, hvorefter det skyer til. Og så kommer regnen.

Hvis weekendens vejrforudsigelser holder, kan vi til gengæld se frem til pinse med virkelig godt vejr, lyder det fra meteorologen.

– Det ser ud til, at pinsen bliver meget varm med sommertemperaturer op til 25-26 grader. Det er lidt usikkert stadigvæk, men det ser pænt og solrigt ud. Der kan dog også vokse nogle byger frem, fordi det bliver så varmt, siger Bill Vejdegren.

Det er særligt i det jyske, at der kan komme nogle byger sidst i pinsen, tilføjer han.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq