Taget med 2,5 kg ren kokain og 20 kg fyldstof: Gadeværdi 10 millioner

En 29-årig mand blev fredag anholdt, han havde omkring 2,5 kg ren kokain og 20 kg fyldstof, som kunne have indbragt 10 millioner kroner på gaden.

Like localeyes.dk på Facebook

Den 29-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør lørdag, og her vil han være sigtet for forsøg på salg af mellem 15 og 20 kilo kokain.

- Strafferammen for den sigtelse er på op til 16 års fængsel, oplyser Dan Aakerhjelm Sørensen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Anholdelsen skete i Skovlunde, hvor manden blev anholdt i en kælder. Under aktionen fandt politiet også en skarpladt pistol, 170.000 kroner i kontanter og 40 gram hash

Sagen er et resultat "af kort tids intensiv" efterforskning. Politiet havde oprettet en observationspost, hvorfra mandens bopæl blev overvåget.

- Da han gik ned i et kælderrum fredag aften, slog vi til. Manden blev anholdt med "fingrene i kagedåsen" så at sige. Der blev blandt andet fundet fyldstof til at forøge mængden af kokain ni gange, siger efterforskningsleder.

Et gram kokain koster på gaden i København cirka 500 kroner. 20 kilo har dermed en salgsværdi på cirka 10 millioner kroner.

Den anholdte, der er dansk statsborger, har ikke ønsket at udtale sig. Dan Aakerhjelm Sørensen afviser at oplyse, om manden i forvejen står i politiets kartoteker eller om der kan komme andre anholdelser i sagen.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq