Dansk aktivist taget af norsk politi: Fjernet fra boreplatform

Natten til torsdag fjernede norsk politi syv Greenpeace-aktivister, der havde tilbragt 48 timer på Statoils olieboreplatform, Transocean Spitsbergen i Barentshavet, en af aktivisterne er danskeren Christian Uhlenfeldt.

LÆS OGSÅ: Tæt på Arktis: Greenpeace i aktion mod Statoil olieboringer

Aktivisterne er i politiets varetægt uden at være anholdt, lyder det fra Greenpeace. De øvrige aktivister er fra Finland, Norge, Filippinerne og Sverige.

Norsk politi siger ifølge nyhedsbureauet NTB, at aktionen gik sikkert og roligt.

Aktivisterne gik først om bord på platformen tirsdag i protest mod Statoils planer om at foretage den nordligste olieboring nogensinde i den norske del af Arktis nær det fredede naturreservat omkring Bjørneøen.

- Vi har været om bord på Statoils olieboreplatform i næsten to døgn nu. I den tid har Statoil ikke kunne sætte platformen i position eller påbegynde boringer.

Like localeyes.dk på Facebook
- Specialstyrker er ankommet nu. Det er kun et spørgsmål om tid, før de fjerner os, lød det fra den finske aktivist Sini Saarela kort før aktivisterne blev fjernet ifølge en pressemeddelelse fra Greenpeace.

Greenpeace protesterer mod oliejagten i det nordlige Barentshav, efter at Norges regering sent mandag valgte at give tilladelse til Statoils boring.

Det skete ifølge Greenpeace til trods for, at miljøstyrelsen fredag suspenderede boretilladelsen efter en klage fra miljøorganisationen.

Fredag formiddag overrækker Greenpeace mere end 80.000 underskrifter til Norges miljøminister, Tine Sundtoft, i Oslo.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq