Løkke er en levende reklamesøjle

En del af regningen på 152.000 kroner for tøj til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er blevet betalt af en sponsor, skriver Jyllands-Posten.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Partiet har indtil videre fortalt, at det betalte regningen fra tøjbutikken Zornig på Frederiksberg, og at Lars Løkke Rasmussen derefter købte en del af beklædningsgenstandene for at bruge dem privat.

LÆS OGSÅ: Lars Løkke efter skæbnemøde: Jeg har betalt skat
Oplysningen om sponsoren kom frem på mødet i Venstres forretningsudvalg tirsdag, hvor der blev givet fuld opbakning til formanden, bekræfter mødedeltagere over for Jyllands-Posten.

Det er dog uklart, hvor stor en del af regningen, sponsoren har betalt, hvem sponsoren er, og hvornår aftalen om sponsoratet blev indgået.

- Vi fik at vide, at der var en sponsor, der betalte det meste af beløbet, siger en af Jyllands-Postens kilder.

LÆS OGSÅ: Krise og vrede i Venstre: Løkkes politiske fremtid er på spil
En anden kilde siger, at sponsoratet dækkede omkring halvdelen af omkostningerne, der beløb sig til 72.000 kroner i 2011 og 79.500 kroner i 2010. Og en tredje kilde slår fast, at der ikke er "noget odiøst i", at der er sponsorer inde over tøjkøbet - for der er mange sponsorer i Venstre.

Ifølge flere af de kilder, som Jyllands-Posten har talt med, betalte Venstre tøjet i første omgang, hvorefter der blev fundet en sponsor.

Sponsor-oplysningen vækker dog opsigt i partiets bagland, hvor der bliver opfordret til, at partiet giver klare svar og fremlægger dokumentation.

- Der er så mange uldne ting i sagen, at det ville være rart, hvis Venstre viste sig som det parti, jeg holder af, og lægger det hele på bordet. Vi kan ikke blive ved med at leve med, at der hele tiden kommer lidt nyt frem, siger tidligere folketingsmedlem Preben Rudiengaard (V).

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq