Ville sprænge bus i luften – bomberyddere og rullemarie i aktion ved DTC


VEJLE: Sent torsdag aften ankom Forsvarets ammunitionsrydningstjenesten, EOD, fra Skive til DTC i Vejle, hvor politiet havde været talstærkt til stede siden kort før klokken 20.00.

Vejle Brandvæsen samt ambulance og lægebil holdt stand-by på stedet.

Aggressiv adfærd og trussel om sprængning.

En 33-årig mand, der var passager i FlixBussen på ruten København – Aarhus, på motorvejen omkring Fredericia udviste truende og aggressiv adfærd og herunder trusler om at sprænge bus og bussens passagerer i luften.

Sydøstjyllands Politi har i en pressemeddelelse meldt ud, at det var på baggrund af denne anmeldelse, at de rykkede talstærkt ud.

Bussen blev bragt til standsning ved DTC i Vejle og her blev bussens passagerer bragt ud af bussen og den 33-årige blev anholdt uden yderligere dramatik.

Herefter blev Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, EOD, tilkaldt og sammen med Sydøstjyllands Politis egne sprængstofhunde blev bussen grundigt undersøgt for mulig sprængstof.
Der blev imidlertid ikke fundet noget i relation til den 33-åriges trusler.

Den 33-årige blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding fredag kl.12.00. Retten fandt ikke, at betingelserne for at foretage varetægtsfængsling var til stede, men manden er fortsat sigtet for trusler efter straffelovens paragraf 266.