Helte indsats: Hjemmepleje reddede kvinde ud af brændende rækkehus


GRÆSTED: En medarbejder fra hjemmeplejen er en af hverdagens helte, i dag omkring kl. 11.35 skred hun til handling og reddede en beboer ud af et brændende rækkehus, mens brandvæsen, politi og ambulance hastede frem mod stedet.

Beboeren sidder i kørestol og kunne ikke selv komme ud af rækkehuset, hun fik slået alarm via sit nødkald og kort efter ankom den første bil til rækkehuset i Karlsmindehaven – det var en medarbejder fra hjemmeplejen som omgående skred til handling, og løb ind i huset trods en massiv røgudvikling og fik reddet beboeren ud i sikkerhed.

– Det er en særdeles modig indsats, som absolut ikke har været ufarlig, fastslår Beredskabschef for Gribskov Beredskab, Jesper Ingeman Petersen, og fortsætter: – Hvis ikke hjemmeplejeren havde grebet ind så hurtigt kunne branden let have fået en anden udgang, røg er vanvittigt farligt og jeg har kun en stor ros for den flotte redning af beboeren.

Brandkøretøjerne ankom kort efter, og to røgdykkerhold rykkede ind i det brændende rækkehus, hvor der blev fundet en kat som ikke havde overlevet branden.

Ambulanceredderne tog sig af beboeren mens brandfolkene nedkæmpede ilden, og efter behandling på stedet blev kvinden kørt til Hillerød Hospital til kontrol for røgforgiftning.

Brandfolkene fik slukket ilden, som havde fundet vej op i taget, men den blev bremset inden den nåede at få fat for alvor. Rækkehuset er dog meget medtaget og stærkt beskadiget af sod, røg og ildens hærgen, og bliver ikke beboeligt foreløbigt.

Der er pt. ingen oplysninger om brandårsagen.