Demonstration mod regeringens nye reform I Århus


En række af studenterorganisationer og fagforeninger går på gaden for at demonstrere mod Socialdemokratiets reformudspil: Danmark kan mere III Reformudspilet vækker vrede hos flere studenterorganisationer. Derfor går de onsdag den 26 oktober på gaden for at demonstrer mod regeringens Danmark kan mere III-reform.

Ønsket om at forkorte halvdelen af kandidatuddannelser til et etårigt-uddannelsesforløb vækker især utilfredshed hos de studerende »Man har hverken inddraget studerende eller universiteterne i udarbejdelsen af forslaget,« siger Peter Stounbjerg, forperson for Studenterrådet ved Aarhus Universitet.

Kritikken falder især på, at en forkortelse vil øge presset for at få gode karakterer på bacheloruddannelserne og skabe mere mistrivsel blandt de unge studerende Trivsel og produktionstab
29 reformer er introduceret på de sidste 20 år. Peter Stounbjerg mener, at det er alt for mange, og at de lægger alt for meget pres på de studerende.

»Alt for mange studerende mistrives allerede i dag, og det vil kun bliveendnu værre. Vi har brug for ro. Ikke endnu en reform,« siger Peter Stounbjerg.

Ifølge Studenterrådet melder Det Økonomiske Råd om, at den danske statskasse kan se frem til et dyk på 14 milliarder, hvis reformen omkring kandidatuddannelserne vedtages.

Det skylder, at færre vil få specialiserede kandidater, hvilket i sidste ende vil føre til produktionstab for staten.

Demonstrationen starter klokken 17 på Rådhuspladsen og bevæger sig mod Bispetorvet. Flere studenterorganisationer og fagforeninger står klar med talere