RETSSAG: 52-årig mand dræbt ved rå vold i Frederikssund

FREDERIKSSUND: Den 52-årige Kim Hansen var natten til d. 5. marts 2022 var på vej hjem efter fodboldfejring, da han blev overfaldet, og tæsket ihjel af to unge mænd på åben gade.

Han døde som en følge af bla. knoglebrud og læsioner i ansigtet og blodnedsivning i luftvejene.

Nu sidder to 18-årige mænd i Retten, begge tiltalt for dødsvold mod den 52-årige blikkenslager og fodboldfan Kim Hansen, der bare skulle hjem efter han havde fejret FCK’s sejr over Randers.

Han kom aldrig hjem igen, idet han minutter senere lå i en blodpøl på gaden.

Den ene af voldsmændene har erkendt simpel vold mod Kim Hansen, men påstår han handlede i nødværge.

Den anden voldsmand erkender dog grov vold med døden til følge, men han er bestemt ikke enig i omfanget som det fremgår af anklageskriftet.

I anklageskriftet står der bla. at Kim Hansen blev slået, sparket og trampet, blandt andet i ansigtet, så knoglerne blev knust, og blodet trængte ned i de indre luftveje – og kostede den 52-årige familiefar livet.

Blandt de beviser som der er i sagen er specielt en række videoer belastende for de to unge tiltalte,

De tiltalte filmede deres offer før selve overfaldet, og lagde flere film ud på Snap Chat – det er disse videoer som der tirsdag blev afspillet og hvor man bla. kan høre en af de tiltalte gå amok på Kim Hansen som også ses stå helt rolig med en telefon for øret, og hvor han var i kontakt med alarmcentralen.

’Ringer til panserne. Fordi han tror, at han er fucking sej. Går og skjuler sit eget fjæs. Fucking lille bums. Din fucking gamle spasser. Fucking mongol.’ råbes der bla. mod Kim Hansen og den svada følges op af følgende:

’Så kom og slå mig. Jeg står og filmer dig. Kom og gør noget. Det er dig, der skubber først. Vi har lov til at gøre selvforsvar. Det er dig, der har gjort noget mod os’.

De tiltalte hævder at Kim Hansen havde slået ud efter dem, altså inden de begyndte at filme og råbe ad ham.

Der er dog intet som bakker denne forklaring op, fra de to tilatalte, tværtimod hører man klart Kim Hansen sige ’Hvad har jeg gjort jer?’ som følges op af at han får sin telefon slået ud af hånden – dette ses klart på videoen.

Der er optaget i alt 17 korte videosekvenser via mediet Snapchat, og voldsvideoerne er blevet delt med i alt syv mennesker.

En af politiets hundevogne var hurtigt fremme, og som de første på stedet fandt de Kim Hansen liggende stærkt blødende på jorden og ukontaktbar.

Betjentene gav livreddende førstehjælp, men Kim Hansens skader var så omfattende at en akutlæge som ankom til stedet kort efter erklærede ham død.

Retssagen fortsætter ved Retten i Hillerød.