22 beboere tæt på brand i dækcenter blev evakueret

Samtlige beboere i en etageejendom i Taastrup blev natten til søndag vækket og bedt om at forlade deres lejligheder. Det skete af frygt for, at en brand i en nærtliggende industribygning ville få fat i deres ejendom.

Branden er siden blevet slukket, og søndag morgen omkring klokken syv fik beboerne lov at vende tilbage.

Se også optagelserne af skaderne fra branden dagen derpå.

Da brandfolk ankom til stede natten til søndag gik de straks i gang med at bekæmpe flammerne. Imens forklarede vagtchef Henrik Andreasen fra Københavns Vestegns Politi, at evakueringen skete for at undgå nogen risiko for beboerne.

– Vi har for en sikkerheds skyld evakueret 22 personer fra ejendommen, fordi den ligger meget tæt på et dækcenter, som hærges af en voldsom brand, sagde han, mens brandfolk stadig kæmpede med flammerne.

– Beboelsesejendommen er helt uskadt, men vi tager ingen chancer, hvis flammerne nu skulle sprede sig.

Derimod havde flammerne fået godt fat i industribygningen, der ligger på Roskildevej 376.

Arbejde med at slukke ilden stod på, indtil Københavns Vestegns Politi omkring klokken syv kunne meddele på det sociale medie Twitter, at “branden i dækcenteret på Roskildevej er nu slukket”.

– En del beboere blev evakueret, men er nu ved at vende tilbage til deres lejligheder. Roskildevej er pt. afspærret i begge retninger. Brandårsagen er ukendt, skrev politiet videre.

Mens beboerne trygt kan vende tilbage til deres lejligheder, stod dækcenteret ikke til at redde. Det stod ifølge Henrik Andreasen klart allerede omkring klokken 04.10.

– Bygningen brænder nok helt ned. Der er stadig flammer derude, sagde vagtchefen. Det var præcis, to timer efter at brandvæsnet blev alarmeret, sagde han på det tidspunkt.

– Heldigvis stiger røgen lige op i luften, så der skulle ikke være fare for at indånde røg, siger han.

Dækcentret omfatter en administrationsbygning samt et værksted til udskiftning af dæk.

Politiet ved endnu ikke, hvordan branden er opstået. Ingen personer er kommet til skade ifølge de foreløbige meldinger.


Se også optagelserne af skaderne dagen derpå.

/ritzau/