Omfattende brand opstået i industrikvarter i København

Der udbrød lørdag morgen en omfattende brand i et industrikvarter i København, og i løbet af morgenen har beredskab arbejdet med at slukke branden.

Branden opstod i industrikvarteret Prøvestenen. Det oplyser operationschefen i Hovedstadens Beredskab.

– Der er brand i nogle faste materialer i et ret stort oplag. Der er tale om en omfattende brand, og vi er i gang med slukning, sagde operationschef Tim Ole Simonsen omkring klokken 08.45 lørdag morgen.

Der var risiko for, at branden kunne sprede sig, men kort før klokken ti lyder meldingen fra beredskabet, at det er blevet forhindret. Brandfolkene forventer dog at skulle efterslukke en større mængde byggeaffald frem til klokken 14.

– Vi er i gang med efterslukning. Vi har blandt andet en gravko til at vende rundt i materialerne, så vi kan få det endeligt slukket, siger Tim Ole Simonsen lørdag formiddag.

Operationschefen oplyser, at det er et område på omkring 100 kvadratmeter, som har været ramt af branden. Den er tilsyneladende opstået i et udendørs lager med byggeaffald med forskellige faste materialer – blandt andet træ.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Røgsøjlen kunne ifølge Hovedstadens Beredskab formentlig ses langt omkring, og beredskabet har lørdag morgen modtaget mange meldinger på 112 om branden.

Ingen personer har været i fare i forbindelse med branden.

/ritzau/