Børnefødseldag gik galt: Vrede forældre angreb børnehavepædagoger

GILLELEJE: En børnefødselsdag gik så meget over gevind i Gilbjerg Børnehuse på Birkevang, at det endte med, at politiet måtte tilkaldes.

Ifølge den daglige leder blev nogle af de ansatte udsat for voldeligt overgreb. Forældrene er blevet underrettet om hændelsen.

Leder af Gilbjerg Børnehuse, Ida Maria Høgild, er stadig rystet, da Netavisen Gribskov fanger hende på telefonen kort efter, at en gruppe forældre ved 13-tiden fredag uventet gik til angreb på hendes personale under en fødselsdagsfest.

– Der er styr på situationen i forhold til børnene. Det er det vigtigste. Men selvfølgelig kan jeg ikke sige andet, end at det har været en voldsom oplevelse, indleder Ida Maria Høgild, daglig leder i børnehuset.

Hun måtte gå så vidt som at tilkalde politiet, da personalet blev mål for et lidt for voldsomt temperament, der ifølge lederen endte i et direkte overgreb mod nogle af de ansatte. Årsagen skulle have rod i kulturelle misforståelser.

– Nogle børn havde været til fødselsdag, og dem der holdt dagen mente, at det skulle ske på en anden måde, end hvad pædagogerne lige var parat til at lade ske. Vi har en politik om, at personalet ikke efterlader børn alene. Jeg har aldrig oplevet noget som det her, forklarer hun og oplyser, at temperamentet begyndte at blusse op hos forældrene, da de ikke fik sin vilje.

– De ansatte stod i vejen for et voldsomt temperament. De har været udsat for vold. Så er den ikke længere. Børnene har heldigvis ikke set noget, men det er meget alvorligt set med mine øjne som leder, forklarer Ida Maria Høgild, der har sat en telefonvagt i gang for at stå til rådighed hvis forældre eller kolleger skulle have lyst til at tale om dagen. Forældrene er desuden blevet orienteret på intranettet.

– Nu er det weekend, men vi snakker om det hele på mandag, og jeg har sat en telefonvagt op, så alle kan ringe til mig, forklarer hun, inden hun bliver nødt til at slutte samtalen for at tage sig af situationen og få sendt de sidste børn hjem.

Kriminalmagasinet Politirapporten har kontaktet vagtchef Jan Hedager, Nordsjællands Politi, der bekræfter, at politiet har været tilkaldt til børnehaven kl. 13.03, men at der ikke er foretaget anholdelser endnu og ejheller er der oplysninger om nogen sigtede i sagen.