Hestestutteri ramt af brand: Tre længer brændt ned til grunden

NEJEDE: En kraftig brand brød mandag eftermiddag ud i en trelænget gård på Hasejevej, adressen rummer bla. et hestestutteri, men ilden ramte ikke ejendommens staldbygninger. Der nedbrændte dog tre længer på stedet, og en brandmand kom lettere til skade.

Mandag eftermiddag kl. 14.09 blev der slået alarm til 1-1-2 om en kraftig brand som hærgede en trelænget gård, samtlige brandkøretøjer fra brandstationen i Hillerød rykkede omgående ud til adressen hvor gården var kraftigt overtændt ved ankomsten.

Der blev straks rekvireret assistance fra brandstationen i Helsinge, hvor der blev rykket ud med sprøjte, tankvogn og slangetender. Ligeledes blev der rekvireret ekstra tankvogne fra brandstationen i Frederiksværk og Farum.

Branden kunne ses på lang afstand, og trods en stor indsats fra brandmandskabet kunne de tre brændende længer ikke reddes. Der blev gjort et stort forsøg på at stoppe ilden i hovedhuset, samtidig med at brandfolk slæbte så meget indbo ud som overhovedet muligt.

Under slukningsarbejdet styrtede en brandmand ned med en stige, han kom heldigvis kun lettere til skade men blev alligevel tilset af en ambulance på brandstedet.

Ingen andre personer kom noget til under branden på stedet, ligesom alle heste på stedet også slap uskadte.

Under kampen mod flammerne sendte brandvæsnet bla. en drone i luften og rekvirerede en kran til væltning af bla. gavlene på ejendommen som var til fare for brandmandskabet.

Efter nogle timer kunne brandkøretøjerne fra Helsinge sendes hjem, mens mandskabet fra Hillerød, Frederiksværk, Beredskabsstyrelsen og det frivillige beredskab fortsatte indsatsen som først på natten blev helt overtaget af Beredskabsstyrelsen, samtidig med at Politihjemmeværnet trådte ind og overtog bevogtningen af brandstedet for Nordsjællands Politi.

Når brandstedet er kølet ned skal politiets teknikere undersøge stedet i et forsøg på at udfinde brandårsagen.