Politiet: Bilister havde ingen respekt for øvelsen og vores arbejde

Natten til torsdag var der en stor øvelse på Lillebæltsbroen, men politiet har efter øvelsen været ude i pressen og erklære, at folk havde meget lidt respekt for deres arbejde.

Redningsfolk og politi stod natten til torsdag i silende regn på Lillebæltsbroen og kæmpede for at redde menneskeliv fastklemt i en voldsomt havareret bus.

Det var godt nok en øvelse, men næste gang kan det meget vel være den ægte vare.

I forbindelse med øvelsen var hastigheden i de frie spor over broen sat ned fra 110 km/t til 80 km/t, men det var der tilsyneladende ikke mange bilister, som respekterede.

– Folk kørte tilsyneladende uden hensyntagen til redningsfolkene, som kæmpede på broen. De hamrede forbi med høj hastighed, så det sprøjtede med vand, og vindstødene væltede kegler og bomme, lyder det fra localeyes.dk’s fotograf på øvelsesstedet.

Således blev det en nedslående men vigtig erfaring fra øvelsen, at mange bilister ikke respekterede hastighedsnedsættelsen ved ulykkesstedet.

– Men med den fart virkede det som om, at nogle bilister slet ikke havde respekt for redningspersonalets arbejde, siger Morten Anker Jensen fra Sydøstjyllands Politi til DR Trekanten.