Mænd på knallert affyrer skud mod bil

Natten til fredag affyrede ukendte personer fra en knallert skud på Frederiksborgvej omkring nummer 83-86 i det nordvestlige København.

Intet tyder på, at nogen personer er ramt.

Det er anden gang i løbet af en uge, at der har været skyderi i Københavns Nordvestkvarter.

Politiet har fundet flere tomme patronhylstre efter skyderiet fredag morgen.

De tekniske undersøgelser har imidlertid vist, at to af skuddene ramte ruder i en kiosk og i en lejlighed på første sal.

– Der er ikke meldinger om, at nogen er blevet ramt, og intet tyder på, at skuddene var rettet mod kiosken og lejligheden, siger den centrale efterforskningsleder Aaron Newman, Københavns Politi.

Tidligere oplyste den centrale efterforskningsleder Jørgen Lyster, at skuddene var rettet mod en bil.

– Vidner fortæller, at to personer på en knallert affyrede skud mod en bil, der holdt der. Derefter flygtede både knallerten og bilen fra stedet, sagde Jørgen Lyster.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet klokken 1.19, og Frederiksborgvej var en overgang spærret ved Landsdommervej, men vejen er åbnet for trafik igen.

Vejspærringen skete af hensyn til politiets teknikeres undersøgelser på stedet. Undersøgelserne fortsætter fredag, oplyser vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

– Det er meget begrænset, hvad vi ved på nuværende tidspunkt, vi er i gang med at samle beviser. Men foreløbig viser vores undersøgelser, at der er affyret cirka 10 skud, siger Torben Svarrer.

Det er uklart, hvilket våben der blev brugt, og hverken knallerten eller bilen er fundet.

Motivet til skyderiet kendes ikke. Men det er anden gang på en uge, at Københavns Nordvestkvarter har været ramme om skyderi.

Tirsdag blev der affyret skud med et eller flere automatvåben ved Tagensbo Skole på Magistervej.

Efter skuddene ved Tagensbo Skole tirsdag morgen affyrede en mand på knallert tirsdag eftermiddag mindst 12 skud mod nogle personer ved en ungdomsklub på Gadelandet i Husum.

– Det er tidligt at sige, at der er en sammenhæng, men jeg vil vove pelsen og sige, at skudepisoderne ved Tagensbo Skole, på Gadelandet og på Frederiksborgvej hænger sammen, siger Torben Svarrer.

Politiet har tidligere peget på, at skyderierne skete som led i en konflikt mellem to grupperinger, som muligvis har tilknytning til bandemiljøet.

/ritzau/