Frygt for kemisk udslip: 32 evakueret fra ejendom

Op mod 32 personer blev natten til mandag, kort tid efter midnat, evakueret fra en ejendom i Nivå, Nordsjælland.

Årsagen til evakueringen var frygt for kemisk udslip; en kraftig lugt i ejendommen gjorde, at alarmberedskabet blev sat i værk.

Det skriver Newsbreak.dk.

Ekstra Bladet skriver, at politi, lægeambulancer, brandvæsen og et såkaldt hazmat-team, der arbejder med, og identificerer, farlige kemiske stoffer, rykkede ud og indtog området.

Lugten var generende for de, der var i nærheden af den, og det var blandt andet på den baggrund, at man valgte at evakuere ejendommen, mens eksperterne arbejdede på at finde og identificere årsagen til den kradse lugt.

Man har en teori

De evakuerede blev placeret i ventebusser, mens eksperterne, iført fuld åndedrætsbeskyttelse, gennemgik lejlighederne i opgangen med sporingsinstrumenter. Der blev også luftet kraftigt ud for at få den ubehagelige lugt fjernet, og i sidste ende formåede man ikke at finde kilden til den.

– Vi hælder til at tro, at nogen har hældt kemikalier i et afløb for at rense afløbet. Kemikalierne kan også være løbet op igennem lejligheden, men en omgang kraftig afløbsrens vil kunne forklare noget af det her, har vagtchef ved Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad, fortalt Eb.dk.

TV2 skriver, at de evakuerede tidligt mandag morgen, ved seks-tiden, fik lov til at vende tilbage til deres boliger. Vagtchef, Palle Jørgensen, har til TV2 fortalt, at årsagen til lugten kan stamme fra eksempelvis salmiakspiritus.