11 anholdt ved demonstration i København

Københavns Politi har i forbindelse med to demonstrationer lørdag på Nørrebro i København anholdt 11 mennesker.

Demonstranter lavede en barrikade ved Dronning Louises Bro, der forbinder bydelen med Indre København. Demonstranterne tændte blandt andet et bål på kørebanen. Politiet fjernede dog barrikaden og fik ilden slukket.

– Der er tale om en 50-100 personer, som udgør en moddemonstration til en anden demonstration på Israels Plads, fortæller polititalsmand Rasmus Skovsgaard.

Demonstrationen på Israels Plads er arrangeret af gruppen For Frihed, der tidligere var kendt som Pegida.

Gruppen demonstrerer ifølge sin facebookprofil “for ytringsfrihed og den snigende islamisering af Danmark og Vesten”.

De to demonstrationer har gennemført deres planlagte rute uden at møde hinanden. Derfor er det i kontakten mellem politi og demonstrationer, at de 11 personer er blevet anholdt.

Rasmus Skovsgaard kan oplyse, at det er forskellige dele af loven, politiet mener er blevet overtrådt. Blandt andet vil mindst en af de anholdte blive sigtet for vold mod tjenestemand i funktion.

På Israels Plads er der anholdt en for hærværk, mens der på Nørrebro er tale om en anholdelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Begge demonstrationer har nået sin ende og var lørdag eftermiddag ved at opløses under forholdsvis rolige forhold, oplyser polititalsmanden.

/ritzau/